A nagykereskedői közös törzs működése

Az Egységes Nagykereskedői Kód bevezetése előtti, nagykereskedői törzs patikai kiküldésének modellje:

A bevezetés előtti modell

A nagykereskedők minden Patikai Rendszergazdának (PRG) elküldték a törzs- és ár-adataikat, amelyek a szerződött patikáikban rendszert üzemeltetnek. Ahány Patikai Rendszergazdával voltak kapcsolatban az egyes nagykereskedők, annyi féle export készült.

   

Az Egységes Nagykereskedői Kód illetve közös törzs bevezetése után az alábbiak szerint módosult az információs struktúra:

A nagykereskedők aktuális termékadatait Alimed összegyűjti, egységesíti és a – patikai rendszergazdák-nagykereskedők között - érvényben lévő szerződések alapján az annak megfelelő gyakorisággal és adattartalommal Alimed elektronikusan elérhetővé teszi a patikai rendszergazdáknak.

A nagykereskedők és Alimed közötti adatcsere során a belistázott új cikkekhez Egységes Nagykereskedői Kódot (Alimed Kódot) generálunk, és létrehozzuk az egységes közös nevet / neveket.

A bevezetés utáni modell

Miután az Egységes Nagykereskedői Kód teljes körűen elterjedt a patikákban, ezért a gyártók a Kódot közvetlen patikai értékesítésben, gyártói akciókban és saját, akciós forgalmuk követéséhez használják.

Az Egységes Nagykereskedői Kód használata kódhasználati díjhoz kötött, melynek mértéke függ a Kódhasználat idejétől és a termékek számától.