Cégismertető

A gyógyszer kereskedelem liberalizációja a beszállítói kör bővülését és a patikai értékesítés árukínálatának nagymértékű növekedését eredményezte.

Különös tekintettel a vény nélkül forgalomba kerülő termékekre, szükségessé vált egy egységes, kereskedelmi célú Kód és nevezéktan kialakítása. Nagykereskedői partnereinkkel - PHOENIX Pharma Rt., HUNGAROPHARMA Rt., MEDIMPEX Rt. és Pannonmedicina Rt.- közösen 2004-ben létrehoztuk / kialakítottuk az Egységes Nagykereskedői Kód és nevezéktan módszertanát, majd szolgáltatásunkat elérhetővé tettük a gyógyszerpiac többi szereplője számára (patikák, patikai rendszergazdák, gyártók, egyéb gyógyszerpiaci szereplők).

Mára elterjedt az „Alimed–azonosítás” használata: az Egységes Nagykereskedői Kódot alkalmazó nagykereskedők és patikák közötti kapcsolatban napi gyakorisággal alkalmazzák a Kódot, valamint negyven fölötti azon gyártók száma, akik a Kód segítségével elektronikusan bonyolítják a patikai akciós megrendeléseket.

Célunk az volt és ma is az, hogy minőségi és naprakész azonosító rendszerünkkel szakmai támaszt nyújtsunk a gyógyszerforgalmazás szereplőinek. Segítségével elkerülhető, vagy jelentősen csökkenthető a téves vagy fel nem ismert patikai cikkek száma, javítható az elektronikus megrendelések hatékonysága, illetve elkerülhető az egyes tételek azonosítása körüli bizonytalanság.